A három fiatal magyar zeneszerző, Kozma Kata, Alpár Balázs és Sebestyén Áron által alapított Sound Tailors nyerte el a világszerte több mint száz országban fogható gyerekcsatorna, a JimJam zenei arculattervezését.

A Sound Tailors az AMC Networks International által meghirdetett nemzetközi pályázaton nyerte el a lehetőséget, hogy elkészíthessék a JimJam gyerekcsatorna zenei arculatát – írja a Kreatív Online.

A Sound Tailors zeneszerző műhelyt 2017-ben alapította Kozma Kata, Alpár Balázs és Sebestyén Áron. A média-zeneszerzésre szakosodott csapat a Pannónia Filmstúdióban alakította ki bázisát.

Az alkotók egy zenei arculat kialakításakor nagyon fontosnak tartják az egységességet és a különböző kisebb zenei egységek összekapcsolhatóságát.

Az első lépés az volt, hogy létrehoztak egy jól felismerhető és játékosan énekelhető jingle-dallamot, amit Kata elváltoztatott gyerekhangon énekelt. A dallamot rögzítették, és pár kreatív megoldással átalakították. Az így kapott elemeket a kisebb szünetközi videóknál Áron és Balázs felhasználta a hangszereléshez.