Három magyar cég csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Londoni Tőzsdecsoport partnerségében működő ELITE vállalkozásfejlesztési programhoz, a két élelmiszeripari és egy vegyipari céggel 13-ra bővült a magyar résztvevők köre.

A programba most belépő magyar cégek: a növényvédő-szerekkel foglalkozó Chemark Kft., a mindenmentes tésztákat és olajokat gyártó Agri-Corn Kft., valamint az Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt. A programban 10 európai cég és két mexikói, illetve egy kenyai társaság kezdi meg idén a kétéves képzést.

A BÉT 2016-ban kötött együttműködési megállapodást a Londoni Tőzsdecsoport kkv-képzésre fókuszáló leányvállalatával, az ELITE SpA-val, hogy a nemzetközi legjobb gyakorlatok átadására és a hazai sajátosságok megismerésére egyaránt alkalmas vállalkozásfejlesztési programot kínálhasson a növekvő magyar középvállalkozásoknak. Tavaly 10 magyar vállalat kapcsolódott be a programba.

A közlemény idézi Végh Richárdot, a BÉT vezérigazgatóját, aki elmondta: a Budapesti Értéktőzsde célja, hogy egyre több magyar középvállalkozás induljon el az úton, amely a cégek hosszú távon fenntartható növekedéséhez, szintlépéséhez szükséges. Az ELITE program az ehhez szükséges legjobb tudást adja nemzetközi szinten. Ennek a folyamatnak fontos eleme újabb és újabb cégek becsatornázása a nemzetközi programba, ezért örömteli, hogy a legújabb körben is három sikeres hazai cég kezdi meg a képzést.

Az ELITE programhoz az évek során már több mint 850 vállalat csatlakozott európai és nemzetközi szinten 36 ország 35 szektorából, jelenleg 13 aktív résztvevővel Magyarország az egyik legtöbb cég által reprezentált ország. A BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport célja a programmal egyaránt az, hogy minél több kkv ismerje a tőkeági finanszírozási formák széles skáláját és váljon tőzsdeképessé. (MTI)