Három kategóriában adták át a Vodafone Digitális Díjat a Vodafone Alapítvány által meghirdetett, 15 millió forint összdíjazású technológiai pályázat nyerteseinek – közölte a Vodafone Magyarország.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke kiemelte: a digitalizáció nem technológiák összessége, hanem olyan eszköz, amely valóban képes változást elérni számos kiemelten fontos területen, a fenntarthatóságtól az oktatáson át az egészségügyig. A tárca mindig szívesen áll az innovátorok felkutatását, megszólítását szolgáló kezdeményezések mellé – tette hozzá.

A Vodafone Alapítvány 2018-ben hívta életre digitális innovációs versenyét, a Vodafone Digitális Díjat, azzal a céllal, hogy olyan digitális megoldásokat találjon és jutalmazzon, melyek egy-egy fontos társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra 120 pályamunka érkezett be 2021-ben magánszemélyektől, vállalkozásoktól és startupoktól, valamint nonprofit szervezetektől. Ezek közül 9-et díjaztak: 8-at a három kategória – Digitális Egészségügy, Digitális Oktatás, Bolygónk és Fenntarthatóság – valamelyikében, emellett pedig egy Dolgozói Különdíjat is kiosztottak.

Mind a Vodafone Alapítvány tevékenysége, mind a Vodafone Digitális Díj a digitális társadalom létrejöttét, az esélyegyenlőséget szolgálják, mindezt úgy, hogy ne terheljék, sokkal inkább szolgálják bolygónkat, környezetünket – mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A Digitális Oktatás kategória első díját a Redmenta Nonprofit Kft. digitális, önmagát javító feladatlap-készítő webes felülete kapta.

A Digitális Egészségügy kategória győztese az Entremo Kft. távoli betegmonitorozó rendszere lett.

A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában az első helyezett a HydroBot vízalatti önműködő robot lett, amelynek segítségével ellenőrizni lehet az ivóvíz hálózatot.

A Dolgozói Különdíjat a Rakun Kft. megoldása, a körforgásos dobozközösség nyerte. Célja, hogy a vendéglátóiparban az étel el- és kiszállításához használt eldobható csomagolóanyagok helyett egy, a körforgásos gazdaságnak is megfelelő hulladékmentes ételcsomagolási rendszert honosítson meg.

(Forrás: MTI)