A NAV pénzügyőrei Ártándnál megközelítőleg 31 millió forint értékű hamis ruházati termékeket találtak egy lengyel kamionban. A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei munkatársai EKÁER ellenőrzésen állítottak meg egy Bulgáriából Lengyelországba tartó kamiont Ártándnál. A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállítmányt és összesen 7200 GUCCI és Louis Vuitton felirattal, illetve Snoppy és Minnie figurával ellátott pólót és zoknit találtak.

A sofőr a márkavédett termékek származását nem tudta igazolni, a jogosult, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt sem tudta bemutatni.

A NAV munkatársai a megközelítőleg 31 millió forint értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.