A NAV pénzügyőrei és adóellenőrei magánlakásán foglalták le egy internetes kereskedő 300 ezer forintos hamisított árukészletét.

Adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység, valamint iparvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás a kereskedő ellen, aki ezen felül még többszázezer forintos pénzbírságra is számíthat.

A pénzügyőrök és revizorok a fővárosban végeztek ellenőrzést egy internetes kereskedőnél. A revizorok a hirdetési oldalon található fej- és fülhallgató kínálatból választottak, azonban vásárlásukról számlát nem kaptak.

Ezt követően a pénzügyőrök átvizsgálták a kereskedő lakását, ahol hamis fej- és fülhallgatókat találtak gyári csomagolásban. A NAV pénzügyőrei a mintegy 300 ezer forint értékű hamis termékeket lefoglalták, és iparvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságán.

A revizorok az internetes kereskedő ellen adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt indítottak eljárást, aki a fentieken túl többszázezer forintos pénzbírságra is számíthat.