Nem ment zökkenőmentesen a hulladékszállítás számlázásának központosítása. A háztartások harmada március óta még semmilyen számlát nem kapott. Az elmaradt díjakat havi számlázás esetén október-december során, míg negyedéves számlánál decemberben kell befizetni.

A március utáni hulladékszállítási számlák közel 70 százalékát már kiküldte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. – írja a Népszabadság. Csizmadia Tamás, a társaság szóvivője a lapnak elmondta: a fennmaradó mennyiség kiküldése folyamatban van. Egyes esetekben felül kellett vizsgálni a díjképzést, de arra is volt példa, hogy nem kapták meg a teljes adatbázist – magyarázta.

A befizetési határidőt mindezek miatt csúsztatják, azaz a negyedéves számlát decemberben, a havi, kéthavi számlát október-decemberben kell kiegyenlíteni. A szóvivő azt is megjegyezte: bár joguk lenne rá, a 138 közszolgáltató közül egy sem állt le a hulladékszállítással, és a törvénynek megfelelően – a fővárosi FKF Zrt. kivételével – átadták a számlakiállítás jogát az NHKV-nak. (MTI)