Második alkalommal rendezik meg Mohácson a Dunamenti Halfesztivált július 21-én, amely számos különleges halételt vonultat fel.

A Duna Sió-torkolattól Mohácsig tartó szakasza a folyószabályozási munkák megkezdése előtt igazi vízi paradicsom volt és gazdag halállománnyal rendelkezett. A különleges halételeiről is híres térségben egész napos fesztivállal ünneplik a halas ételek készítésének hagyományát.

A rendezvény természetesen nem csak a kulináris élvezetekről szól, hiszen koncertek, gyermekprogramok, ízletes halételek és kiváló borok is várják majd a látogatókat július 21-én.

A közel húszezer látogatót vonzó eseményen a gasztronómiai mellett népzenei programok, és olyan sztárfellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, mint Badár Sándor humorista vagy Wolf Kati énekesnő.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az igazi mohácsi halászlé titkával és a dunamenti halételekkel is. A Halgasztronómiai udvarban kopácsi csiptetős pontyot, halpörköltet és sült pisztrángot kínálnak a vendégeknek.

A fesztivál ideje alatt a nagyközönség is elkészítheti vagy vásárlást követően megkóstolhatja kedvenc halételét. A busók földjeként is emlegetett soknemzetiségű település hagyományteremtő fesztiválján a „Kapj rá!” sátra is megjelenik.

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampánynak a hazai halfogyasztás növelése az elsődleges célja.