Akár bruttó 1,5 millió forintot is megkeresnek havonta a magyarországi cégvezetők, ezzel ők vezetik a hazai fizetési listákat. A legrosszabbul a díszletépítők keresnek, akiknek átlagosan bruttó 120 ezer forint jut.

Továbbra is a cégvezetés a legjobban fizető foglalkozás Magyarországon, a vezérigazgatók bruttó átlagbére 1 millió 447 ezer forint. A cégvezetést és a menedzsmentet nem nézve pedig a pilóták keresik a legtöbbet, bruttó 956 ezer forintot – írja a Világgazdaság a fizetesek.hu adatai alapján. A hivatalos átlagkeresethez a legközelebb a jelzáloghitel-specialisták állnak, az ő bruttó bérük 297 ezer forint. A szakportál 50 ezer munkavállaló béradataiból állította össze kimutatását.

A húsz legjobban fizető pozíció között mindössze négy olyan van, amely nem a cégvezetéshez vagy a menedzsmenthez köthető. Jól fizető kategória még a technika, fejlesztés (bruttó 493 ezer forint), a menedzsment (479 ezer), az információs technológia (460 ezer), valamint a telekommunikáció (405 ezer).

A lista alján a díszletépítők vannak, a szakportál szerint ők átlagosan bruttó 120 ezer forintot visznek haza. A pénztári alkalmazottak, a csaposok 150-150 ezer forintot, az úszómesterek 149 ezer forintot keresnek. A virágkötők, a postások, a szobalányok, a cipészek és a varrónők átlagbére 140 és 150 ezer forint között mozog. (MTI)