Nulla forint árbevételű vállalkozások, raktárépítéshez az élelmiszer-ipari fejlesztéseknél igénybe vehető forrásra pályázó cég – egyre több ügyeskedő igyekszik uniós pénzekhez jutni a Miniszterelnökség szerint.

Egyre több gyanús vidékfejlesztési pályázat érkezik a Miniszterelnökséghez, számos esetben olyan cégek próbálnak meg több száz milliós vagy akár milliárdos nagyságrendű támogatást elnyerni, amelyek árbevétele a nullához közelít – írja a Magyar Idők. A tárca szerint az irányító hatóság azonnal elutasítja a kétes támogatási kérelmeket.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint olyan eset is előfordul, hogy a pályázó vállalkozás nem élelmiszer-ipari tevékenységet próbál meg akként eladni. A legjobb példa erre az a több ezer négyzetméteres raktárcsarnok, amelynek megépítéséhez úgy próbált meg támogatást igénybe venni egy cég, hogy pályázatban vállalta egy kisebb feldolgozó gépsor beszerzését. Ugyanakkor ez nyilvánvalóan nem az élelmiszer-ipari fejlesztés kategóriájába sorolható.