Grenadier márkakereskedés nyílik Budapesten a nyáron, a brit INEOS Automotive terepjárójának magyarországi forgalmazója a Gablini cégcsoport lesz.

Az INEOS már működő járműkereskedőkből, 4X4-specialistákból és mezőgazdasági berendezések értékesítőiből épít globális kereskedelmi hálózatot, a tervek szerint a márka 2022 végére több mint 50 országban 200 értékesítési és szervizközponttal fog rendelkezni.

Az INEOS segíti hivatalos magyarországi partnerét a szalon kialakításában, továbbá intenzív képzést biztosít az értékesítők és a műhelyben dolgozó szakemberek számára.

A kereskedés a nyár folyamán nyílik meg, ám a Grenadier teljes műszaki specifikációja és ára április végétől elérhető lesz Magyarországon, rendelés leadására várhatóan májustól lesz lehetőség – közölték.

Az INEOS Automotive Limited 2017-ben alakult vezető autóipari szakemberek részvételével praktikus, kemény munkára fogható négykerékmeghajtásos terepjárók fejlesztésére és gyártására. Az INEOS Automotive az INEOS Group leányvállalata, amely a petrolkémiai termékek, speciális vegyi anyagok és olajtermékek vezető gyártója, 36 üzletágában 26 000 embert foglalkoztat 29 országban. Az INEOS 2019-ben mintegy 61 milliárd dolláros árbevételt és 6 milliárd dollár körüli EBITDA-t ért el.

A Gablini cégcsoport magyarországi vállalkozók által birtokolt középvállalat már több mint 30 éve meghatározó szereplő Magyarországon a személyautók forgalmazásában, mintegy 170 embert alkalmaz. A cégcsoport jelenleg több márkát is forgalmaz, közöttük az Aston Martin, a Nissan, a Peugeot, a Hyundai és a Kia modelljeit, valamint szervizszolgáltatást nyújt az Infiniti és a Citroen számára.

(Forrás: MTI, fotó: Ineos)