A chocoMe magyar csokoládémanufaktúra a világ legrangosabb és legszigorúbb ételkóstoló-versenyén, a Great Taste Awards versenyen 5 bronzérmet nyert.

Néhány héten belül második nemzetközi díjgyűjteményét hozta haza a chocoMe. Az Academy of Chocolate Awards után a Great Taste Awards-en nyert öt bronzérmet.

A világverseny, amelyre a pályázók különböző termékkategóriákban nevezhettek, 400 tagú zsűrije döntött a legjobb termékekről.

A versenyen több ezer kóstolóórát eltöltő szakértők csoportja Michelin csillagos éttermek séfjeiből, elismert gasztronómiai szakemberekből, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatóiból és neves ételkritikusokból állt, akik vakteszt alapján döntöttek.

Az idei chocoMe győzelmek a márka változatos ízkínálatáról is árulkodnak. A zsűritagokat a pikáns, borsos étcsokoládé költemények legalább annyira megbabonázták, mint az ét- és tejcsokoládés drazsék.

Az előbbiek közül a Délice tavaly bemutatott, saját fejlesztésű csokoládémasszából készített termékcsalád, amelynek négy ízvariációjából ezúttal három aratott győzelmet.

Ezzel az 5 újabb éremmel 62-re növekedett a nemzetközi szakmai versenyeken szerzett díjnyertes chocoMe csokoládék száma.

(A fotón Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.)