A Huawei szerint 2025-re további 4 milliárd új internetfelhasználó lesz, 8 milliárd okostelefon és legalább 100 milliárd, eszközök közötti digitális kapcsolat adja majd a „Dolgok Internetét’” (IoT), amely hatalmas kiberbiztonsági készültséget is igényel.

A jövőben az eddig figyelmen kívül hagyott Internet of Things védelme lesz a legfontosabb – mondta Ulf Feger, a Huawei régiós kiberbiztonsági vezetője a vállalat kibervédelemmel foglalkozó budapesti sajtóbeszélgetésén.

Az IoT piac jelenleg még nem mondható nagynak, de a vállalatok és a végfelhasználók által használt okos- és hálózatra kapcsolt eszközök megsokszorozódása miatt hamarosan gyors növekedést mutat majd – írja a computerworld.hu.

Tavaly az IoT védelmére mindössze 281 millió amerikai dollár befektetést szántak a cégek. Ez az összeg idén várhatóan 348 millió dollár lesz, ami 23 százalékos növekedést jelent.

A Huawei szakértője szerint 2018-ra az IoT befektetések elérik majd az 547 dollárt, azonban ez sem lesz elég. Szerinte ekkor már összesen 11,4 milliárd digitálisan összekapcsolt eszköz működik majd világszerte, míg 2025-re 100 milliárdnál is több

Addigra a Huawei becslése szerint egy átlagos felhasználó napi adatforgalma elérheti az 1,7 gigabyte-ot.