Lezárult a „Legvirágosabb Úti Cél” játék szavazása. A versenyben idén 177 település és kerület vett részt, összesen 63.138 szavazatot adott le a közönség a Facebookon.

A Virágos Magyarország verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A „Legvirágosabb Úti Cél” játék intenzíven bevonja a lakosságot a települések szépítésébe, és közösségformáló ereje összekovácsolja az embereket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly indította el a „Legvirágosabb Úti Cél” versenyt. Az online versenyre, a Virágos Magyarország megmérettetéshez hasonlóan, a lélekszám függvényében a következő 5 kategóriában lehetett nevezni: 1000 fő alatti és feletti falvak, 50 000 fő alatti és feletti városok, és külön indulhattak a fővárosi kerületek.

A kezdeményezés egyre nagyobb népszerűségét a résztvevő települések és a szavazatok egyre emelkedő száma is jelzi, idén, a Virágos Magyarország jubileumi évében rekordszámú, több mint 63 000 szavazat érkezett a közönségszavazáson.

A kategóriák közül az 1 000 fő feletti falvak voltak a legnépszerűbbek, itt az 59 településre 19 874 szavazat érkezett, de az 50 000 fős és kisebb városoknak sincs okuk panaszra a maguk 19 394 szavazatával.

2018 Legvirágosabb Úti Céljai

1 000 fő alatti falvak

Geresdlak

1 000 fő feletti falvak

Gyulaháza

50 000 fő alatti városok

Veresegyház

50 000 fő feletti városok

Eger

Budapesti kerületek

XIX. kerület

 

 

Az online verseny nyertesei az ősszel vehetik át a díjakat. Az online versenyt követően a szavazók között kertészeti utalványokat sorsolnak ki a szervezők.