Kedvező tendenciák alakultak ki a hazai új és használt autók piacán, lényegesen csökkent a hitelfelvétellel történő vásárlás – mondta Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke az M1 csatornaműsorában szombaton.

A jogszabályok miatt már nem lehet olyan kedvezőtlen hiteleket igénybe venni, mint a gazdasági válság előtti években – mondta a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke.

Fojt Attila úgy fogalmazott: komoly gazdasági biztonság alakult ki, az emberek bátrabban mernek személygépkocsit vásárolni. A válság óta eltelt 10 év, kiszabadultak a rossz hitelkonstrukciókból, akik korábban igénybe vették ezeket, és így jelentős autóvásárlási hullám indult el a használt és az új járműveknél egyaránt.

Az egyesület elnöke kedvezőnek értékelte, hogy az új autókat a céges vásárlók mellett már a magánemberek is nagy számban veszik. A szakértő szerint ugyanakkor nem kell megakadályozni, hogy az Európai Unió országaiból a használt autók bekerüljenek Magyarországra.

Ez lehetővé teszi olyan árszínvonal kialakulását, hogy a vásárlóknak ne kelljen irreális hitelekbe bonyolódniuk. (MTI)