A második hónap első napjaira ajánljuk.

Február 1–2. 1. Nemzetközi Furmint-nap és 8. Furmint február nagykóstoló (Budapest)

2017 februárjában már nyolcadik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Nagy Furmint Február kóstoló lesz, amelyen 2017-ben már több, mint százötven prémium furmintot lehet majd megízlelni.

Február 2–5. Mackófesztivál (Budapest)

A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen a maciké a főszerep! Kézműves foglalkozás, maci fotózás és „Légy ott” programok, hétvégén pedig arcfestés és színpadi programok is lesznek.

Február 3–5 Jazz Showcase (Budapest)

Jubileumhoz érkezik a Müpa tehetséges jazzelőadókat felfedező programsorozata. 2017-ben immár tizedik alkalommal rendezi meg az intézmény a Jazz Showcase-t, amely műfajában a közép-európai régió legjelentősebb tehetségbörzéjévé vált az elmúlt években.

Február 4. 10. Esküvő kiállítás (Eger)

Immáron tízedik alkalommal várja az Esküvői Kiállítás Heves megyében is az érdeklődőket, esküvőre készülő párokat, örömszülőket. A jubileum alkalmából az évről évre növekvő létszámú kiállító valamint látogató még jobb kiszolgálása érdekében egy igazi kiállítási helyszínre költözik az esemény, így a remények szerint ismét több cég, szalon, szolgáltató meri majd vállalni a nyílt összehasonlítást másokkal, hisz itt a kiállításon ez történik.

Február 4. VI. Böllérfesztivál (Kistarcsa)

Kistarcsa Város Önkormányzata hatodik alkalommal rendezi meg a böllérfesztivált. A verseny folyamán a hagyományos disznótorra jellemző házias ételeket vásárolhatnak az érdeklődők. Az eredményhirdetést követően a vendégek és a csapattagok utcabálon szórakozhatnak.

Február 3–5. V. Csokoládékarnevál (Pécs)

A látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel, s megvásárolhatják a még sehol sem látott különleges csokoládékat. Sokak kedvence, a csokoládé-szökőkút is várja azokat, akik szívesen mártogatnak pillecukrot a csorgó tejcsokoládéba. Az esemény igazi látványossága egy nagyméretű csokoládétárgy, mely a látogatók szeme előtt készül el a helyszínen.