Összesen 114 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől országszerte az Országos Étterem Héten.

A 13. alkalommal megrendezett Országos Étterem Héten ismét a legkülönfélébb ízvilágokat felsorakoztató éttermek vesznek részt: a tradicionális magyar fogásokon túl az igazi ínyencek megkóstolhatják például az olasz, a francia, az amerikai, az ázsiai vagy akár a grúz konyha jellegzetességeit is.

A hagyományostól eltérő alapanyagok között néhány étterem kínálatában megtalálható lesz például a fürj, az Angus marha, a szarvas nyak, de még a cápahús is.

Összesen 114 közép- és felsőkategóriás étterem kínálja 3300 forintos áron 3 fogásból álló menüsorát. A vendéglátóhelyek közül néhány felsőkategóriás és gourmet étteremnél 4900 forintos áron érhetőek el az erre az alkalomra összeállított menüsorok.

Az érdeklődés miatt több étterem teltházas, de korlátozott számban újabb helyeket szabadítottak fel a program weboldalán előzetesen asztalt foglalók számára. A vendéglátóhelyeken limitáltak a helyek, foglalni kizárólag a weboldalon lehet.

A legutóbbi, tavaszi fordulóban rekordszámú, 26 ezer vendég vett részt az egyhetes kulináris programban, és a résztvevők 5 pontos skálán 4,59 pontra értékelték a vendéglátóhelyek teljesítményét.

Az egyhetes program szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítsanak, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe.

A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon évente kétszer is megszervezik. (MTI)