Csütörtöktől vasárnapig tart az Egri Bikavér Ünnep, amelyen a borászokat és a vendégeket az olasz színészlegenda, Franco Nero is köszönti.

A fesztivál immár hungarikumként ünnepli az Egri Bikavért, ennek megfelelően az egri borvidék legnagyobb rendezvénye is különleges lesz. A csütörtökön 19 órakor kezdődő megnyitón a jelenlevőket az olasz színészlegenda, Franco Nero is köszönti – írja a Turizmus.com.

A filmsztár a város meghívására, Koltai Lajos operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, Eger Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának művészeti igazgatója közbenjárásával érkezik a megyeszékhelyre.

Nero a pénteket Egerben tölti, ahol részt vesz egy városi imázsfilm forgatásán, az 1552-es diadal emlékére ő adja le 15 óra 52 perckor a hagyományos díszlövést.

Az Érsekkertben négy napon át zajló Egri Bikavér Ünnep 30 borászat több mint százféle nedűjével várja az érdeklődőket, a bikavéren kívül az idei seregszemlén az Egri Csillag és a Debrői Hárslevelű kap főszerepet.

A borokhoz 15 étterem készít 30 ételkülönlegességet, az egriek mellett Debrecenből, Budapestről és Hajdúszoboszlóról is érkeznek séfek.