A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 2016-os Irsai Olivér bora ezüstérmet nyert a strasbourgi Les Grands Concours de monde nemzetközi borversenyen.

A Franciaország híres borvidékén, Elzászban megrendezett Les Grands Concours du Monde hat, nemzetközi szinten is elismert borversenyt foglal magában. A versenyen minden évben a világ 20 országából közel ezer bor közül választják ki a legjobbakat. Idén először rendezték meg a fehérborok és borszőlők világtalálkozóját, a Vins Blancs de Cépages et d’Assemblages du monde-t, melyen ezüstérmet kapott a Dubicz 2016-os Irsai Olivér bora – derül ki a borászat közleményéből.

A verseny magas szakmai színvonalát garantálja többek között, hogy tagja a legrangosabb borversenyeket tömörítő nemzetközi szervezetnek, a VinoFed-nek, illetve védnöke a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV). A borok értékelését egy 80 fős szakmai zsűri végzi, köztük számos elismert francia és nemzetközi sommelier részvételével.

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 110 éves múlttal és 123 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkező, kiemelten fehérborokkal foglalkozó pincészet. A Mátrai borvidék nagyszerű adottságait és a legmodernebb technológiát ötvözve, könnyed boraik mellett, magas beltartalmú reduktív fehérborokat, valamint hordóban erjesztett és érlelt testesebb borkülönlegességeket is kínálnak.