Jelentősen növelhető a magyar kézműves sörök eladása mind bel-, mind pedig külföldön – mondta Szűcs László, a Főzdefeszt ügyvezetője.

A magyar kézműves sörök külföldi eladása ma még nem jelentős, ám szeretnék elérni, hogy a magyar kézműves sörexport a jövőben dinamikusan emelkedjen. Ezt is tartalmazza a Főzdefeszt Klaszter új fejlesztési stratégiája.

A magyar kézműves sörfőzdék piaci fejlődését támogathatja, hogy Magyarországon világviszonylatban is kiváló minőségű kisüzemi sörgyártó berendezéseket és eszközöket előállító üzem működik, amely termelésének 95 százalékát exportálja – írja a Turizmus Online

A Főzdefeszt és a Sörszövetség által kedden rendezett Jubileumi Díjkiosztó Gálaesten átadták az év legfontosabb sörszakmai díjait. 2015. Legjobb Sörfőzdéje a Monyó Brewing Co., a díj azt a főzdét jutalmazza, amely ebben „az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát”. A Legszebb Sörcímke díját a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta. A sörszövetség az este folyamán Puska Tamás, a Kocsmablog alapítójának munkáját díjazta a Sör mi több Médiadíjával.

A Főzdefeszt 2011-ben született azzal a céllal, hogy átrajzolja a magyar sörkultúrát, helyet teremtsen benne a kis sörfőzdéknek, a sokféleségnek, és a sörgasztronómiának.