Fővállalkozóként jelenik meg a KÉSZ-csoport a németországi Ruhr-vidéken, az építőipari társaság egy csaknem százezer négyzetméteres területen induló ingatlanfejlesztési projektben vesz részt.

A KÉSZ-csoport közleménye alapján a társaság a német gazdaság legfontosabb központjai között számon tartott Ruhr-vidék egyik nagyvárosában, Hernében fekvő Schamrockpark nevű terület fejlesztésében vesz részt a tulajdonos FAKT AG partnereként. A terület a Ruhrkohle AG (RAG) nevű bányatársasághoz tartozott, a vállalkozás központja volt, 26 épület áll rajta, köztük egy műemlék, a Mulvany villa.

Az esseni központú  FAKT AG az idén márciusban vásárolta meg, tervei szerint a „város a városban” gondolat jegyében fejlesztik. A meglévő 55 ezer négyzetméter irodaterület mellett új épületeket is emelnek, amelyek alapterülete összesen 35 ezer négyzetméter.

A német piacon acélszerkezetek exportőreként 15 éve jelenlévő KÉSZ-csoport és a FAKT AG első közös munkája az egyik épület átalakítása szolgáltató központtá. Az úgynevezett európai vendégház vendégmunkásoknak készül, de több egy átlagos szállásnál, a lakhatáson túl a beilleszkedést is segítő szakmai képzéseket kínál – áll a KÉSZ Csoport közleményében.

Az együttműködési megállapodást a Mulvany villában írták alá, az eseményen beszédet mondott Norbert Lammert, a német szövetségi parlament (Bundestag) volt elnöke, Varga Mihály, a KÉSZ-csoport alapító elnöke és Hubert Schulte-Kemper, a FAKT AG vezérigazgatója, Magyarország esseni tiszteletbeli konzulja.

Varga Mihály kiemelte, hogy az együttműködés az KÉSZ Csoport eddigi munkájának elismerése. Hozzátette: a FAKT AG „remek partner ahhoz, hogy egymás tudását és erőforrásait kiegészítve közös beruházások induljanak el és valósuljanak meg”.

Szegner Balázs, Magyarország düsseldorfi főkonzulja hangsúlyozta: „nagy jelentősége van annak, hogy az építőiparban magának komoly rangot kiharcoló KÉSZ Csoport fővállalkozóként jelenik meg az itteni piacon, ez mostanáig keveseknek sikerült”.

A KÉSZ, Magyarország egyik legnagyobb építőipari csoportja korábban azt közölte, hogy tavaly 110 milliárd forint feletti árbevétel mellett három milliárd forintot meghaladó nyereséget ért el. (MTI)

Képünk illusztráció