A Hosszúlépés csapata júniustól nyolc helyszínen mutatja meg, miről érdemes máshogy gondolkozni a Balaton körül, milyen felfedeznivalót rejtegetnek a tájak.

Júniustól a Balaton több pontján is sétára indulhatnak az érdeklődők a Hosszúlépés segítségével egyedül, baráti társasággal vagy kutyával. Keszthely, Hévíz, a Szent György-hegy, Mindszentkálla, Tihany (a fotón), Balatonfüred, Siófok és a Club Aliga rejtett arcát fedik fel, vagy éppen az ismerős történeteket más nézőpontból ismertetik meg – írja a Turizmus Online.

A Festetics család hétköznapjait a kastélyon kívül, Keszthely utcáin mutatják meg; kiknek volt bejárása a grófokhoz, hol értesültek a világháborúról, milyen filmet néztek a moziban és mit vacsoráztak.

Az ország egyik legnagyobb főúri könyvtárában fehér kesztyűben lapozgathatnak az érdeklődők könyvritkaságokat és bepillantást kapnak abba, hogy a korabeli arisztokrácia hogyan értesült Napóleon egyiptomi hadjáratáról.

Siófokon azt mutatják meg, hogy milyen viszonyban volt a Stasi a magyar állambiztonsággal, hogyan fonódtak össze a szökések és a szerelmek a megfigyelés központjában.

A budapesti és a balatoni helyek mellett Szentendrén is indulnak tematikus séták: a Pesti Est alapítója, Lang András mutat be öt különböző útvonalat olyan emberekkel, akik feladták megszokott életüket és Szentendrén kezdték újra.

A Hosszúlépés csapata júniusban Tállyán a Kerekdomb Fesztiválon is várják az érdeklődőket.