Csütörtöktől várhatóan október 31-éig forgalomkorlátozások lesznek a budapesti Nyugati téren, mert elkezdik a 3-as metróvonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkákat.

A kivitelezés részeként közúti jelzőrendszert építenek ki, áthelyezik a közműveket, és utat építenek. A munkálatok első szakaszában, csütörtöktől szeptember 3-áig több ütemben és szakaszosan lesznek korlátozások – közölte a BKV Zrt. A nappali munkavégzés miatt a Margit híd irányából balra a Váci útra kanyarodó két forgalmi sávból csak a belső lesz járható.

A Bajcsy-Zsilinszky útról balra, a Margit híd irányába nem lehet kanyarodni, a visszafordító sáv járható marad. A Teréz körútról jobbra, a Váci útra kanyarodva sávszűkület várható. A Váci úton a Margit híd felé jobbra kanyarodó sávot egy szakaszon lezárják, de jobbra kanyarodni továbbra is lehet. A Váci útról a visszafordító és a balra az Oktogon felé kanyarodó két forgalmi sáv közül csak a belsőn lehet közlekedni.

Lesznek időszakos éjszakai, illetve hétvégi munkavégzés miatti korlátozások is. A Teréz körúton a villamosperont megkerülő belső, balra – az Oktogon felé – visszaforduló sáv időszakosan nem lesz járható, visszafordulni és a Bajcsy-Zsilinszky útra balra kanyarodni a külső sávból lehet majd. A Teréz körúton a Margit híd irányába egyenesen haladó két forgalmi sávból pedig időnként csak egy lesz járható, a lezárás váltakozik majd a két sáv között. (MTI)