Összesen 170 millió forintból 24 film elkészítését támogatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra programjában.

A médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programjában a 2017-es Ember Judit-pályázat idei első fordulójában tizenhét dokumentumfilm – köztük egy határon túli alkotás – elkészítését támogatja 109 millió forinttal – olvasható a Kreatív Online-on.

A határon túli pályázó, Bencze Zoltán egy 1929-ben alapított csíki hokicsapat történetét mutatja majd be. Hazai gyártásban készül film András Ferenc rendezésében Zichy Mihály festőről, Czinke Gyula Halassy Olivér vízilabdázó, M. Nagy Richárd pedig Dargay Attila rajzfilmrendező életét mutatja be.

Babos Tamás forgat arról a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklósról, aki többek között a Ben Hur és A bagdadi tolvaj filmzenéjét szerezte; László Barna a Szászcsávási Zenekar zenészéről, Mezei Ferenc Csángálóról készít filmet.

A harmadik résszel folytatódhat a Magyar retró sorozat Papp Gábor Zsigmond rendezésében, amely ezúttal a családot mutatja be 1950 és 1980 között.

A Macskássy Gyula-pályázat idei első fordulójában a médiatanács hét animációs produkcióval pályázó alkotót részesített 60,7 millió forintos támogatásban. Újabb epizóddal folytatódhat például a Szupermalac és Űrpatkány, valamint a Bab Berci kalandjai Máli Csaba, illetve Kovács Márton rendezésében.

Bárdos Csaba filmesíti meg Berg Judit Cipelő Cicák című könyveinek egyik történetét, valamint Baltavári Tamás készít 3D-s animációs ismeretterjesztő filmet a pozsonyi csatáról és az azt megelőző évekről.