Hamarosan az egész ország területén elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek álláskínálatai. Eddig az országos lefedettségű Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet mellett egy miskolci székhelyű szövetkezet alakult, de további bővülésre lehet számítani.

Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) elnöke a  Magyar Időknek azt mondta: az oktatási, egészségügyi intézményeknek is segítséget jelenthet a munkaerőhiány orvoslásában a szövetkezeti forma, mivel csak a bérköltség terheli az intézményeket, ráadásul mivel a szövetkezettel állnának szerződésben, dologi kiadásként lehetne elkönyvelni az ezzel járó kiadásokat.

A magánszektor szinte minden ágazatában nagy az érdeklődés a tapasztalt, nyugdíjas munkavállalók iránt, tette hozzá a Diákész elnöke. De nemcsak az említett két területen dolgohatnak majd nyugdíjasok; Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-Coop elnöke a lapnak megerősítette, hogy várhatóan ősztől ebben a kereskedelemben is megalakulhat az első nyugdíjas-szövetkezet, már folyamatban van ennek kidolgozása. (MTI)