Heti programajánlónk.

2016. április 20-24. Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben (Budapest)

Az idei egyhetes programsorozat a biodiverzitás jegyében telik, mely témákat játékos ismeretterjesztés formájában tolmácsolják a kisebb és nagyobb látogatók felé. Tanulhatunk a madarak fészkelési szokásairól, lesz madárvédelem a gyakorlatban, valamint madárfelismerés, odúfestés és állatbemutató. Jelen lesz az állatkerti madármentő csapat, ahol a munkatársaink állatorvoslási titkokat is elárulnak.

2016. április 21-24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Budapest)

A 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szervezői közel 300 programmal készülnek idén. 24 országból 600 résztvevő vendég, író, tudós művész író-olvasó teszi tiszteletét a rendezvényen. A korábbi évekhez képest több társadalomtudományi témát feldolgozó beszélgetés részesei is lehetnek az érdeklődők. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján a legtehetségesebb hazai prózaírók mutatkozhatnak be nemzetközi közönség előtt. A Kis Könyves Éjen több budapesti és vidéki könyvesbolt is szervez saját arculatukhoz illő kulturális programokat. A szervezők gondoltak a fiatalabb könyvbarátokra is, külön szekcióban kerülnek bemutatásra a legsikeresebb gyermekkönyvek.

2016. április 21-23. Helikon Ünnepségek (Keszthely)

A versengés izgalma és az önfeledt szórakozás boldogsága, taps és könny, siker és kudarc, öröm és csalódás, a közösséghez tartozás élménye, a szabadság érzése, koncertek és spontán bulik, elcsattant csókok és be nem teljesült szerelmek, dallamok, arcok, illatok, ízek…

2016. április 22-24. Szent György Napok (Pécsvárad)

Pécsvárad városának védőszentje Szent György. A szent előtti tisztelgésül minden esztendő áprilisában, a György naphoz legközelebb eső hétvégén megrendezik a Szent György Napokat, amely három nagyszabású eseményt foglal magában. Pénteken a Szent György Napi Borversenyt Borbál zárja. Szombaton fiatal zenészek méretik meg magukat a regionális, ill. országos Ifjúsági Fúvószenekarok Találkozóján. Vasárnap pedig minden városlakó a várkertben ünnepli a Város Napját főzéssel, csakis helyi fellépők műsorából összeállított színpadi programmal, sőt az utóbbi években immár a Várad Futással is.

2016. április 23-24. II Tavaszköszöntő Fesztivál (Budapest)

Idén, második alkalommal kerül megrendezésre a Vajdahunyad vár előtt a Tavaszköszöntő Fesztivál. Gasztrosétány, vásári forgatag, kaland- és vidámpark, pónilovaglás.

2016. április 22-24. Nagy Tokaji Borárverés (Tokaj)

Immár negyedik alkalommal köszöntjük a Tokaji Borlovagrend legfontosabb rendezvényén, a Tokaji Tavaszon, amelyet 2016. április 22–24. között a Tokaji borvidék több helyszínén rendezünk meg. A változatos programok lehetővé teszik a vendégeknek, hogy felfedezzék a történelmi helyszíneket, dűlőket és az újdonságokat is a régióban. Jöjjön és tartson velünk ezen a különleges rendezvényen!

2016. április 23-24. Szent György Napi Vásár (Szombathely)

A sokadalomban szebbnél szebb, népművészek által készített tárgyakkal, illetve a mai kor igényeinek és ízlésének megfelelő kézműves termékekkel találkozhatnak a vásárlók. A színpadon és a skanzen más helyszínein zajló kulturális programok elevenítik fel a letűnt korok vásári szokásait, de lesz néptáncbemutató, koncert és bábjáték is.