Az Agria Universitas Egyesület immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Junior Expót 2017. március 3-4. között Egerben, az Agria Parkban. A fiatal vállalkozók üzleti kapcsolatépítését célzó szakmai rendezvényen idén mintegy 100 cég mutatja be elsősorban kreatívipari termékét, többek között ékszereket, bőrtermékeket, ruhadarabokat, filmtechnikai megoldásokat és lakberendezési ötleteket is.

Egerben nyitja meg kapuit a VIII. Junior Expo, melynek keretében lehetőséget kapnak a tehetséges 35 év alatti fiatal vállalkozók a bemutatkozásra és konkrét üzleti kapcsolatok kialakítására. Az idei évben mintegy 100 cég képviselteti magát a rendezvényen. A Junior Expo széles ágazati spektrumot ölel fel, a laikus és szakmai látogatók többek között az élelmiszeripar, a kreatívipar, a járműipar, a lakberendezés, a 3D technológiák és a filmtechnika jelentős magyar megoldásait, termékeit is megismerhetik.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is értékes díjazásban részesülnek azok a vállalkozók, amelyeket a szakmai zsűri kiemelkedőnek ítél. Az első három helyezett nemzetközi szakmai tanulmányutakon vehet részt, így bővítve kapcsolatrendszerüket, üzleti lehetőségeiket és exportismereteiket.

Fókuszban a fiatal tehetséges magyar vállalkozók

A rendezvény főszervezője, az Agria Universitas Egyesület, nagy hangsúlyt helyez a fiatal tehetségek szakmai támogatására. E törekvésében egyik fontos együttműködő partnere a Magyar Nemzeti Kereskedőház, mely szakmai programjai keretében kiemelt figyelmet szentel a fiatal magyarországi és a teljes kárpát-medencei vállalkozók képzésére, exportképességük fejlesztésére, a globális piacokon is versenyképes termékeik és szolgáltatásaik külpiacra juttatására.

Ennek jegyében a Kereskedőház szerepvállalása kiemelt az idei évi Junior Expon, melynek keretében különdíjjal jutalmazza a zsűri által legígéretesebbnek ítélt vállalkozást. A Kereskedőház szervezésében így a kiválasztott cég Krakkóban, egy több napos szakmai programon vehet majd részt, ahol lehetősége nyílik céglátogatásokra, tárgyalásokon való részvételre, és értékes nemzetközi szakmai kapcsolatok kialakítására.

A Junior Expo kiállítás és vásár is egyben, az érdeklődők nem csupán magas hozzáadott értékű technológiai megoldásokat ismerhetnek meg, hanem megvásárolhatják a kiállított termékeket, valamint izgalmas nyereményjátékokban vehetnek részt.  A szökőkútnál található színpadon továbbá egész napos programok várják a látogatókat, ahol divatbemutatókkal, énekes, táncos produkciókkal, harcművészeti csoportokkal találkozhat a nagyközönség.