A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt hirdet.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a munkavédelmi szempontból veszélyes mezőgazdaságra és növelje az ágazatban tevékenykedő munkáltatók, munkavállalók, szakemberek (agrár, munkavédelmi, foglalkozás-egészségügyi, HR) és a lakosság ismereteit. (A munkabaleseti adatokat figyelembe véve 2016 évben a „Mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat” nemzetgazdasági ág volt a legveszélyesebb, itt történt a legtöbb halálos munkabaleset.)

A kampány keretében 2017. június 13-án, 10-15 óráig kampányindító szakmai konferenciát tartunk a gödöllői Szent István Egyetem Rektori Dísztermében. A konferencián gyakorlati szakemberek előadásai hangoznak el az ágazatban meglévő és új kihívást jelentő főbb veszélyforrásokról, valamint az ellenük történő védekezés módszereiről; a konferenciát a szakterület állami vezetőinek előadásai zárják.

A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Aki részt kíván venni a konferencián, június 12-ig regisztrálhat az mg_kampany_konferencia@ngm.gov.hu e-mail címen.

A konferencia programja itt érhető el.