Fokozottan ellenőrzi a fővárosi kormányhivatal a taxisokat a nagyrendezvények idején.

Budapest Főváros Kormányhivatala közleményben tudatta, hogy a nyári fesztiválszezonban és az augusztus 19-27-ig tartó budapesti atlétikai világbajnokság idején is átfogó hatósági ellenőrzést végez a kormányhivatal közlekedésfelügyeleti szakterülete a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival.

Azt írták: a taxisok ellenőrzések célja „az utasbiztonság és a hazai személyfuvarozás magas színvonalának garantálása”. Az ellenőrzések során a hatóságok vizsgálják a taxivállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, továbbá a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát az utasok biztonságának, elégedettségének és a jogkövető vállalkozások arányának növeléséért.

Kitértek arra, hogy a Sziget fesztivál ideje alatti hatósági ellenőrzések tapasztalata megerősítette azok szükségességét, ezért az ellenőrzések az atlétikai világbajnokság ideje alatt is folytatódnak.

A kormányhivatal felhívta az utasok figyelmét arra, hogy legyenek körültekintőek a taxiszolgáltatók kiválasztásakor.

FRISSÍTÉS

Cégjelzés nélküli taxisok „vadásznak” a budapesti atlétikai világbajnokság külföldi szurkolóira a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék a szállodájukba őket – figyelmeztettek kedden a sportesemény szervezői, akik azonnali intézkedést kértek a hatóságoktól.

Megduplázott létszámmal ellenőrzik tovább a taxisokat az atlétikai világbajnokság alatt – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala kedden délután. A közlekedésfelügyeleti szakemberek a Nemzeti Atlétikai Központ környékét, illetve a közeli benzinkutakat kiemelten ellenőrzik.

(Forrás: MTI)