Miután a csatolmányok és az idézetek nem számítanak bele a terjedelembe, hosszabb bejegyzések írhatók a Twitteren.

A mikroblog szolgáltató még májusban bejelentette, hogy mérlegeli a 140 karakterben megszabott terjedelmi korlát megszüntetését, ennek pontos időpontját azonban sem akkor, sem azóta nem adta meg – írja a computerworld.hu.

Szeptember 19-től azonban a Twitter valóban nem számítja bele a felhasználók által közzétett fotókat, videókat, animált GIF-eket, szavazásokat, valamint más bejegyzésekből vett idézeteket a 140-es korlátba. Így mostantól az eddiginél valamivel hosszabb bejegyzések írhatók.

A Twitter a közvetlen válaszok esetében is hasonlóan engedékeny változtatást tesztel. A The Verge úgy értesült, hogy a jövőben a cég a válasz címzettjének felhasználónevét sem fogja beleszámítani a 140 karakterbe. Ha erre valóban sor kerül, akkor a Twitter felhasználói szabadabban válaszolhatnának egymás bejegyzéseire, egyszerre akár több címzettnek is választ küldve.

A mikroblog szolgáltató már jó ideje kacérkodott a 140 karakteres korlát feloldásával. Olyan találgatások is szárnyra kaptak eközben, hogy a bejegyzések terjedelme akár 10 ezer karakterre is nőhet.

– Leggyakrabban ezt kérik tőlünk a felhasználók – mondta Sachin Agarwal, a Twitter termékmenedzsere annak idején a The Verge-nek. – Szeretnék hosszabban kifejteni véleményüket, szabadabban kifejezésre juttatni gondolataikat.

Az ötletet azonban elvetette a Twitter, attól tartva, hogy a túl hosszú bejegyzések túl messzire vinnék a platformot mikroblog-szolgáltatói identitásától. Most viszont a Twitter mégis rászánta magát, hogy fokozatosan lazítson a 140-es korláton.