A „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása” tárgyában nyílt pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A támogatásra 68,3 millió forint áll rendelkezésre a költségvetési törvény alapján.

A pályázat célja a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a fogyasztóvédelmet széles társadalmi alapokra helyezzék, kialakítsák és erősítsék a tudatos fogyasztói magatartást. A pályázati kategóriák:

  • „A” kategória: Fogyasztói tudatosság növeléséhez szükséges ismeretek átadása (diákok számára fogyasztói tudatosságot növelő vetélkedők szervezése), valamint közérdekű kereset indítása;
  • „B” kategória: Fogyasztók tájékoztatása közösségi média kampányon keresztül;
  • „C” kategória: Fogyasztók széleskörű tájékoztatása információs kampányon keresztül.

„A” kategória esetén, pályázónként legfeljebb 2 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, pályázónként maximum 2 kereset támogatására van lehetőség. „B” kategória esetén legfeljebb 7 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. „C” kategória esetén bármelyik kampánytípus során legfeljebb 5 témakör, témakörönként legfeljebb 7,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Az elnyerhető legalacsonyabb támogatási összeg 100 000 forint; a projekt összes költségének 100 százaléka elszámolható, a pályázathoz saját forrás biztosítása nem kötelező.

Egy pályázó egy pályázati kategóriában csak egy pályázatot nyújthat be; azok az egyesületek vehetnek részt, amelyeknek alapszabályában meghatározott célja a fogyasztók érdekeinek védelme, alapszabályaiknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják, továbbá természetes személy tagjainak száma legalább ötven fő, valamint ilyen egyesületek szövetségei.

Az internetes pályázatok beadási határideje 2015. augusztus 12. 24:00 óra.

További részletek itt olvashatók.