„Egyelőre saját forrásból indultunk el, de a későbbiekben szeretnénk bővíteni a csapatunkat, befektető(ke)t találni és tőkét bevonni” – mondta a KamaraOnline-nak Fodor Flóra stylist, a Gather egyik ügyvezetője.

A Gather home decorral és interior desing-nal foglalkozik. A szolgáltatás mobil applikáció formájában lesz elérhető, ennek tökéletesítésén jelenleg is dolgoznak. A felhasználó a saját személyisége alapján tervezheti majd meg saját lakóterét.

Az ötlet 2016 februárjában született meg, hárman kezdtek a tervezésbe, az eredeti csapatból azonban mára csak Fodor Flóra maradt. Tavaly júniusban részt vettek Budapesten a Women Startup Competition-on, ahol bekerültek a top 12 döntős közé. A versenyen végül nem értek el helyezést, de Flóra azt mondja: már az is meglepte őket, hogy egy csupán pár hónapos, ötlet szintű projekttel ilyen messzire jutottak.

Fodor Flóra most a másik alapítóval, Gutiné Adamik Szandrával dolgozik. A terméket egyelőre nem dobták piacra, arra a terveik szerint idén tavasszal kerül sor.

Flóra divattal kapcsolatos tanulmányokat folytatott, majd elvégzett egy enteriőr stylist képzést, ott ismerte meg az „eredeti” Gather-csapat tagjait. Először nem digitális termékben gondolkodtak, de nagyobb lehetőséget láttak benne, s ezért született meg a mobil applikáció ötlete.

„Az, hogy végül startup alapítása mellett döntöttünk, félig volt csak tudatos, kicsit véletlenül csöppentünk ebbe a világba” – ismeri el Fodor Flóra.

Szerdahelyi Csaba