Bike Week Sirok, East Fest, Szentgotthárdi Történelmi Napok, Reggae Camp, Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál, Visszhang Fesztivál, Veréb Fesztivál, Jókai-hétvége, Szoboszlói Folkhétvége, Gyulai Végvári Napok, Hal-és petyeknapok, Kinizsi Napok, Mézeskalács Fesztivál, FYL! Családi sportfesztivál: a KamaraOnline heti programajánlója.

2016. július 26-31. XVII. Bike Week Sirok (Sirok)

Július utolsó hetében újra motorosok ezreit várják az év egyik legnagyobb találkozójára, a Siroki Motoros Találkozóra!

2016. július 27-30. East Fest (Mezőtúr)

Az East Fest – Kelet-Magyarország legújabb fesztiválja – 2012 nyarán robbant be a hazai fesztiváléletbe.

2016. július 27-31. Szentgotthárdi Történelmi Napok

Szentgotthárd városa minden nyáron egy többnapos rendezvénysorozattal, a Szentgotthárdi Történelmi Napok programjaival emlékezik meg az 1664-ben, a város határában lezajlott csatáról, amelyben a keresztény császári csapatok győzelmet arattak a török seregek felett.

2016. július 27-31. Reggae Camp (Hatvan)

Az 1999-ben útjára indított reggae-fesztivált a rajongók egyszerűen csak CAMP-nek hívják. A rendezvény több, mint egy zenei fesztivál. Itt a pozitív életérzés, az egymás iránti tisztelet és béke jegyében alkottak egy kis szigetet. Az 5 napos Reggae Camp alatt 2 színpadon zajlanak koncertek, napközben előadások, játékok, sport és strandolás várja a vendégeket.

2016. július 28-31. Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál

Július végén, négy napon át igazi zenei és gasztronómiai kavalkád keveredik Zamárdiban, közvetlenül a Balaton-parton. Utcazenészek, koncertek, street food autók, kézműves sörök és a Balaton legjobb borai játsszák a főszerepet.

2016. július 29-30. Visszhang Fesztivál (Tihany)

A Visszhang Fesztivált 2016-ban immár harmadik alkalommal rendezik meg Tihany főterén, a Mádl Ferenc téren és a helyi Szabadtéri Néprajzi Múzeum több külső helyszínén. A több helyszínen zajló eseményen a következő programokra kerül majd sor: népzenei programok, dunántúli táncok bemutatója, játszóházak, meseelőadások és egyéb gyerekprogramok, bourdon hangszerek bemutatója: duda, tekerő és citera.

2016. július 29-30. Veréb Fesztivál (Csorna)

2013 után, két év kihagyással ismét megrendezésre kerül a csornai Veréb fesztivál. Kihasználva a helyszín adottságait, a termálfürdőben is számos program közül lehet majd választani.

2016. július 29-31. Jókai-hétvége (Komárom)

A Monostori Erőd július 29. és 31. között második alkalommal rendezi meg a Jókai Hétvége elnevezésű hagyományteremtő történelmi rendezvényét. Az Erőd idei családi nagyrendezvénye Komárom város híres szülöttje, Jókai Mór élete, munkássága köré épül, de emellett a haditechnikai, művészeti, sport illetve szabadtéri gyerekprogramok megjelennek a kínálatban.

2016. július 29-31. Szoboszlói Folkhétvége (Hajdúszoboszló)

A népzenei, népművészeti fesztiválon a népművészet mesterei is változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt.

2016. július 29-31. Gyulai Végvári Napok

A három nap során megelevenedik a török kori Gyula hangulata. Megismerhetjük a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül felidézzük a kor harci szellemét. A gyulai várba látogatók megismerhetik a várnak és környékének történetét, hősies védőik legendáit.

2016. július 29-31. Hal-és petyeknapok (Fonyód)

A Petyek egy olyan fonyódi halászlé, amit igen speciális módon készítenek el 3 féle halból. A titkos főzet Farkas József receptúrája alapján készül, aki 1952 óta készíti így az egyedi ételt, a Petyeket. Ezen kívül a fesztivál mindhárom napján rengeteg féle balatoni halételt lehet kóstolni.

2016. július 29-31. Kinizsi Napok (Nagyvázsony)

Három napig tartó vigadalomra invitálják a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Lesz itt minden, gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely Szende, a lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, de nem leszünk híján az interaktív történelmi sétának sem. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd.

2016. július 30-31. Mézeskalács Fesztivál (Debrecen)

A hagyományőrző rendezvény célja a város nevéhez szorosan kapcsolódó mézeskalácsosság bemutatása, és annak megismertetése, hányféle módon használhatjuk aranyló kincsünket, a mézet. Mézeskalácsok, sokféle méz és mézzel készült termék bemutatója és vására, előadások, népzene, néptánc, bábszínház, gyermek kézműves foglalkozások és koncertek várnak minden látogatót 14-től 20 óráig a Déri téren.

2016. július 30-31. IV. Gárdonyi Irodalmi Fesztivál (Eger)

Gárdonyi Géza születésnapja, programok az Egri csillagok című regény írójának tiszteletére az Egri Várban. Gyermekeknek kézműves foglalkozások, látványműhelyek, meseprogramok, és egy igazi különlegesség: „Gergők és Vicuskák” – családi vitézi próba a regény nyomán.

2016. július 28-31. FYL! Családi sportfesztivál (Budapest)

Irány a Kopaszi-gát! Kalandpark, food truck, futóversenyek a család minden tagjának, játszóház, sportpark gyerekeknek – mindezt ingyenesen! A Find Your Limits Családi Sportfesztiválon a nemzetközi triatlonversenyek mellett megrendezik az E.ON Ironkids gyermek futóversenyt, az Irongirl futamot csak hölgyek számára, valamint a Befitrun esti élményfutást is. A sportfesztivál négy napján reggeltől estig vidám családi programok és koncertek szórakoztatják az odalátogatókat.