Szlovák forgalmazású potencianövelőket vont ki a forgalomból a Nébih, a megjelölt étrend-kiegészítők nem engedélyezett összetevőket és gyógyszerhatóanyagot is tartalmaznak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye szerint a hivatal egy augusztus végi ellenőrzés során bukkant rá arra a hat különböző, férfiak számára gyártott potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítő készítményre, amelybe nem engedélyezett összetevőket, többek között gyógyszer hatóanyagokat találtak. A laboratóriumi vizsgálatok Tadalafilt, Thioaildenafilt és Vardenafilt mutattak ki a termékekben.

Az étrend-kiegészítő készítményekben gyógyszerhatóanyag jelenléte nem engedélyezett, ezért a hatóság elrendelte a termékek kivonását a forgalomból, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását. A kivont termékek pontos listája elérhető a Nébih honlapján, s mivel a forgalmazó egy külföldi vállalkozás, az esetről a Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesítette a tagállamokat is. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.