Elérhető a hivatalos pályázati honlapon a Széchenyi 2020 keretében megjelent Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása (GINOP-5.2.7-17) kitöltő programja.

A program célja a Magyarország kevésbé fejlett régióinak területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18–30 év közötti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint vissza nem térítendő források támogatásával a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk tőketámogatásához – olvasható a hivatalos pályázati portálon március végén megjelent felhívásban.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható összes költségének 100 százaléka lehet. Egy jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás projektje minimum kétmillió, de maximum 3 hárommillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.

 

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 16 milliárd forint; a forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja; a támogatott támogatási kérelmek várható száma: 5330 db. A kitöltő program itt érhető el.