Elkészült a kandallógyártással foglalkozó Váll-Ker Kft. új üzemcsarnoka. A 195 millió forint értékű beruházás felerészben uniós támogatásból valósult meg.

A Váll-Ker Kft. 195 millió forintos beruházással építette fel új üzemcsarnokát, ahol az összeállított kandallók felületkezelése és festése történik a legkorszerűbb technológiával, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelően – mondta az üzem átadásán Tóth István, a cég ügyvezető igazgatója.

A társaság egy újabb, 660 millió forintos beruházáshoz nyert 50 százalékos támogatást. Az új csarnok szomszédságában még idén újabb egységet alakítanak ki, ahol a tűzterek automatizált gyártása folyik majd. E fejlesztések biztosítják a vállalkozás hosszú távú versenyképességét – tette hozzá.

A magyar tulajdonban álló Váll-Ker Kft. fő tevékenysége a fatüzelésű fémkandallók, tűzterek és központi fűtéses kandallók gyártása, a 1992-es alapítású cég saját tervezésű grillkészüléket, kemencét is készít, értékesít. A 600 makói és környékbeli embernek munkát adó vállalkozás nettó árbevétele – a nyilvános cégadatbázis szerint – 2016-ban mintegy 4 milliárd forint, adózott eredménye 120 millió forint volt. A cég a tavaly előállított 30 ezer termékének túlnyomó részét exportálta, főbb piacai Németország, Dánia és Anglia. (MTI)