Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működő InnoEnergy vállalat innovatív projekteket vár az Investment Round 2017 fenntartható energiaipari befektetési programjába.

Az InnoEnergy közleményében ismertette: olyan, a fenntartható energiagazdálkodást megvalósító projektek jelentkezését várják, amelyből 5 éven belül piaci termék vagy szolgáltatás válhat. Az InnoEnergy a piacra lépési folyamatot 160 tagú európai projektpartneri hálózatával, nemzetközi piaci ismeretekkel, vevői kapcsolatrendszerrel, valamint akár 5 millió eurós befektetéssel tudja segíteni.

Az InnoEnergyn keresztül a teljes, kidolgozott és benyújtott projektköltségvetés 20-80 százaléka finanszírozható a projektben rejlő lehetőségeknek megfelelően. A befektetési programra október 23-ig lehet jelentkezni.  

Az Investment Round célja a fenntarthatóságot és környezetvédelmet szem előtt tartó európai energiastratégia (SET-Plan) minél gyorsabb és hatékonyabb megvalósítása. A program 2011-es elindítása óta az InnoEnergy 170,5 millió euró befektetésével 90 termék fejlesztésében, 3 gyártóüzem felépítésében, 77 szabadalom bejelentésében és 323 szervezet összekötésében segített. (MTI)