Felvidéki magyar vállalkozásokat összegyűjtő, azok elérhetőségeit és profiljait röviden bemutató honlap indult márciusban.

A www.szolgaltatas.sk címen elérhető katalógus, a maga nemében az első ilyen honlapnak számít a Felvidéken. Célja, hogy egy olyan ingyenes adatbázist hozzon létre, ahol a szlovákiai magyar kis- és középvállalkozók bemutathatják szolgáltatásaikat – közölte a webes katalógust működtető Libertate polgári társulás.

“Nagyon sok magyar családi vállalkozás működik a Felvidéken, kiváló szolgáltatásokkal és termékekkel, azért alkottuk meg ezt a könnyen kezelhető rendszert, hogy hozzájárulhassunk üzleti sikereikhez” – mondta kezdeményezésükről Németh Róbert, a Libertate elnöke. 

Az adatbázis lehetőséget nyújt a felvidéki magyar kereslet-kínálat egy helyen történő eléréséhez, ugyanakkor teret ad a regisztrált vállalkozásoknak arra, hogy bemutathassák magukat és ilyen módon is reklámozhassák tevékenységüket. Bíznak benne, hogy az elkövetkező időszakban a szolgaltatas.sk egy mindig aktuális online katalógussá, illetve a a felvidéki magyar vásárlók és vállalatok közös fórumává válik. (MTI)