Árbevételét és nyereségét is növelte a magyar kkv-k részére ügyviteli megoldásokat fejlesztő Kulcs-Soft Nyrt. idén az első fél évben. Az árbevétel 16 százalékkal 768 millió forintra, a nyereség 19 százalékkal 213,8 millió forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Amerikai leányvállalatán keresztül globális piacokon is jelen van a Kulcs-Soft, és jó úton halad, hogy nemzetközi vállalattá növekedjen. A cég akvizíciókra készül, a tervek szerint ügyviteli megoldásokat kínáló vállalatokat fog felvásárolni – mondta sajtótájékoztatóján Szabó Ervin, a társaság vezérigazgatója. Céget vagy terméket vásárolhatnak fel, illetve az ügyfélkör bővítése miatti felvásárlás jöhet szóba – tette hozzá.

Szabó Ervin szólt arról is, hogy peren kívüli megegyezéssel zárult a társaság egyetlen bírósági ügye, így feloldották a várható kötelezettségekre a korábbi években képzett céltartalékot, amely egyszeri 61,8 millió forinttal növelte az időszak nyereségét. A cég a digitális megoldások és a hagyományos kereskedelmi csatornák használatával megduplázta az eladott szoftverek számát 2016 első fél évéhez képest, és júliusban elérték az 50 ezres egyedi ügyfélszámot. 

Vadócz Zsolt fejlesztési és IT-igazgató elmondta, hogy BizXpert néven az amerikai szoftverpiacon sikeresen bemutatták új, online platformon elérhető ügyviteli szoftverüket, amelyet az ingyenes bevezető szakaszban 213 országban több mint 115 ezren töltöttek le. Március óta a szoftvert 183 fizetős felhasználó alkalmazza, ez 10 ezer dollár, nagyjából 3 millió forint körüli nem konszolidált eredményt hozott – tette hozzá.

A Kulcs-Soft részvényei a Budapesti Értéktőzsde T-kategóriájába vannak bevezetve, a papír hétfői záróára 940 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 1099 forint, a legalacsonyabb 631 forint volt. (MTI)

Képünk illusztráció