Még mintegy 16 ezer ügyfele van Magyarországon a csődbe ment Astra Biztostónak. Nekik erősen ajánlott minél előbb biztosítót váltani, két hónapon belül ugyanis a felszámoló mindenki szerződését felmondja.

Mintegy 16 ezer olyan magyarországi ügyfele van még a felszámolás alatt lévő román Astra Biztosítónak, akiknek minél előbb át kellene menni másik biztosítóhoz, mivel “potenciális károkozók” is lehetnek az utakon – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerda reggel az M1 csatornán. Binder István hozzátette: ha ezt nem teszik meg, a román felügyelet tájékoztatása szerint két hónapon belül a felszámoló felmondja a szerződésüket.

A szóvivő kitért arra is, hogy bár a felszámolás még nem jogerős, mivel nem jelent meg a román közlönyben, már elkezdtek határidőket szabni az érintett ügyfeleknek. A legközelebbi január 18., amikor a 30 millió forint feletti kárral rendelkezőknek kell jelezni igényüket, mert az ezt meghaladó kárt nem térítik a garanciaalapok – mondta. Jó hír, hogy ez csak egy kis ügyfélkört érint, a kötelező biztosítással rendelkezőket pedig nem – tette hozzá.