A Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívást tesz közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívja az utazásszervező és – közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Budapest Főváros Kormányhivatala által nyilvántartásba vett utazásszervezők figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs szándékukat 2020. március 2-ig küldhetik meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára.

A regisztrációhoz a nyilatkozatot és az adatlapot kell kitölteni, és elektronikusan megküldeni a mariann.soos@mfa.gov.hu e-mail címre 2020. március 2-ig.

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztrációt követően megküldésre kerülnek a Kínai Kulturális és Turisztikai Minisztérium (korábbi nevén Kínai Turisztikai Hatóság, CNTA) illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására.

Adatokban történt változás bejelentésének kötelezettsége a listán már szereplő vállalkozások számára:

A korábbi ADS-listán már szereplő utazásszervezők részére nem szükséges az újbóli regisztráció; az aktualizált utazási irodai listán – ellenkező jelzés hiányában – továbbra is szerepelni fognak. Amennyiben azonban az előző regisztráció óta eltelt időszakban a korábbi ADS-listás vállalkozás valamely adatában változás következett be, azt szintén a regisztrációs nyilatkozat és adatlap kitöltésével kérjük jelezni.

Az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat hivatalos angol nyelvű szövege itt található.

(Forrás: KKM)