A ciprusi értékpapír-felügyelet felfüggesztette az eddig magyarországi ügyfeleket is gyűjtő Best Choice FBC Ltd befektetési szolgáltatásra vonatkozó engedélyét. A társaság így nálunk sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet.

A ciprusi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (CySEC) arról tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), hogy a CySEC július 25-én kelt és augusztus 9-én publikált döntésében felfüggesztette a felügyelete alatt működő Best Choice FBC Ltd befektetési szolgáltatási tevékenységek végzésére vonatkozó engedélyét. A CySEC egyúttal határidő kitűzésével meghatározott intézkedések megtételére is kötelezte a társaságot a jogszerű és prudens működés helyreállítása érdekében – közölte az MNB.

A Best Choice FBC Ltd Magyarország területén határon átnyúló szolgáltatás keretében 2014. október 16-a óta meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésére volt jogosult. A CySEC döntése értelmében ugyanakkor a Best Choice FBC Ltd jelenleg Magyarországon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet a felfüggesztés hatálya alatt. Így többek között új ügyféllel szerződést nem köthet, ügyfélmegbízást nem vehet fel és nem hajthat végre, a meglévő ügyfelek részére, azok rendelkezése esetén köteles lezárni az ügyfelek nyitott pozícióit és kiadni az ügyfelek tulajdonát képező pénzeszközöket.

Az MNB felhívja a magyarországi ügyfelek figyelmét arra, hogy kérelmük esetén további tájékoztatással a CySEC szolgálhat (cím: 27 Diagorou Str. CY-1097 Nicosia, telefon: +357 22506600, fax: +357 22506700, postacím: P.O BOX 24996 1306 Nicosia).