A korábbi 828 millióval szemben ezúttal 414 millió forintos irányáron hirdette meg a Helyi Témához kapcsolódó védjegyeket a lapkiadó felszámolója.

Újra meghirdette a tavaly csődbe ment hetilap, a Helyi Témához kapcsolódó védjegyeket a Théma Lapkiadó Kft. felszámolója, a Pro Bonum Kft. A HETI Téma, a Helyi Téma, a HELYI Téma és a Théma védjegy irányára ezúttal 414 millió 215 ezer forint, míg az első meghirdetés alkalmával, tavaly novemberben még 828 millió 430 ezer forintot kért a felszámoló. Az érdeklődők február 22. és március 8. között tehetnek ajánlatot a vagyonelemekre.

A milliárdos üzletember, Vitézy Tamás érdekeltségébe tartozó Théma Lapkiadó 2004-ben jelentette meg az eleinte Budpesten, majd országosan terjesztett közéleti hetilapot. A Helyi Téma 2012-ben közel 700 ezer példányban jelent meg, de még 2014-ben is meghaladta a félmilliót a lapszám. A kiadó árbevétele az évtized elején még több mint egymilliárd forint volt, amely 2014-re 658 millió forintra zuhant, míg tavaly, a felszámolás júliusi elrendeléséig mindössze 16 millió forint érkezett be a társaság számlájára.

A Théma Lapkiadóval szemben a hitelezők összesen 305 millió forint követelést jelentettek be, amely banki- és szállítói tartozásból, adó- és dolgozói kötelezettségből áll össze. Ezzel szemben a társaság vagyona elégségesnek tűnik, ám kérdéses, hogy az évek óta nehézségekkel küzdő print lappiacon ki invesztálna ennyit abba, hogy megszerezze a Helyi Téma nevet. Az ingyenes lapok piacán ráadásul már betöltötték az újság eltűnésével megüresedett helyet: tavaly tavasszal elndult a Lokál című lap. Mellette továbbra is jelentős szereplő még a területen a Metropol.