Újra megpróbálja eladni az Ulpius-ház Könyvkiadó könyvkészletének szerzői jogi szempontból tiszta részét a társaság felszámolója. A csomag kikiáltási ára nettó 92,86 millió forint, több mint 100 millióval kevesebb, mint az első próbálkozáskor.

A 111 610 darab könyvből álló csomagot először közvetlenül a karácsonyi vásár előtt dobta piacra az Absolventum Kft. 195 millió forintos irányárral, de akkor nem akadt jelentkező. Április elején eredménytelenül zárult a következő kísérlet is a mostanival egyező kikiáltási áron, akkor ugyan több érdeklődő is volt, de csak egy, érvénytelen ajánlat érkezett. A könyvkészlet jogilag nem tiszta felét papírhulladékként kell értékesítenie a felszámolónak, ha ugyanis könyvként adná el, szerzőijog-bitorlást követne el – írja a Világgazdaság.

A Kepets András érdekeltségébe tartozó, 2013-ban még másfél milliárdos forgalmat produkáló Ulpius-ház váratlanul menekült csődbe, felszámolása tavaly február óta tart. A cég mintegy egymilliárd forint adósságot hagyott hátra, a fizetésképtelenség bejelentésekor még 400 millióra becsülték a készletek kiárusításából elérhető bevételt. (MTI)