Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. 1,8 milliárd forintból bővíti jászberényi telephelyének kapacitását. A fejlesztéshez a kormány 490 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

A Ferro-Press az 1990-es évek közepén kezdte tevékenységét fémforgácsolással és vasszerkezeti munkákkal foglalkozó vállalkozásként, 2002-ben lemezmegmunkálással bővítették tevékenységüket és átalakultak Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft.-vé – mondta sajtótájékoztatóján Birgés Tibor, a társaság ügyvezetője. 

A mostani fejlesztéssel létrehoznak egy 11,5 ezer négyzetméteres központi raktárat, később növelnék a gyártóbázist. A technológiai beruházás során korszerű lemezmegmunkáló gépeket vásárolnak, emellett robotokat és mérőeszközöket szereznek be. A cégnél mintegy ezer munkavállaló dolgozik.

A nyilvános cégadatok szerint a Ferro-Press adózott eredménye 2016-ban több mint  2 milliárd 99 millió forint volt, a 2015-ös 977 millió  forint után. A társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban 24,6 milliárd forintot ért el az előző évi 22,4 milliárd után

A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a 2015-ös indulás óta 2017-ig 37 milliárd forint támogatást nyújtott a kormány. Ez csaknem 70 cég 92 milliárd forint értékű fejlesztését segítette – mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A kormány 2018-tól kiterjesztette a támogatottak körét az építőipar területére, illetve azokra a kis- és középvállalkozásokra is, amelyek ezzel a segítséggel érhetik el a nagyvállalati méretkategóriát. 

A program keretében a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek új technológiák bevezetését, illetve kapacitásbővítést jelentenek, és így kimutathatóan emelik a vállalat versenyképességét és a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel növekedéssel járnak. (MTI)

Fotó: ngm.gov.hu