A hét fesztiváljai, rendezvényei, vígasságai közül válogattunk.

Február 9-12. 24. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (Budapest)

A FeHoVa a térség legjelentősebb vadászati kiállítása és egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betöltő esemény. A szakmai bemutatkozás és találkozók, valamint az évről évre visszatérő népszerű programok mellett 2017-ben is számos újdonsággal fogadja a látogatókat, melynek középpontjában különleges trófea-bemutatók és egy nagyszabású horgászverseny áll.

Február 10-12. V. Budapesti Halfesztivál

A Budapesti Halfesztivál a két évvel ezelőtti nagy sikerre való tekintettel visszatér a Ligetbe. Torkos péntek, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel, színvonalas programok.

Február 10-12. X. Mangalica Fesztivál (Budapest)

A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

Február 10-12. Csokoládéünnep (Szeged)

Magyarország vezető csokoládé- és édesség-manufaktúrái két napon keresztül várják az ÁRKÁD Szeged vásárlóit, a bevásárlóközpont folyosóin. A rendezvény teljes nyitva tartási idejében egy mini-csokikaszinó várja a vendégeket. A kaszinóban profi krupiék vezényletével, profi rulett-asztalon, csokoládéból készült tallérok segítségével játszhatnak, illetve vihetik haza a Csokoládé Múzeum csokis ajándék-csomagjait.

Február 11-12. Happy Cat Nemzetközi Macskakiállítás (Budapest)

A Macskamánia Egyesület Happy Cat Nemzetközi Macskakiállítást rendez 2017. február 11-én és 12-én Budapesten a Lurdy házban. A kiállításon naponta több száz különleges macska, állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp és felszerelés – vásár várja az érdeklődőket. A macskák mellett törpe és óriásnyulak, vadászgörények, sünök és kisrágcsálók is részt vesznek a rendezvényen. A táp és felszerelésgyártók is szép számmal képviseltetik magukat, és óriási kedvezménnyel árusítják a termékeiket.

Február 11. Borjour Magnum (Budapest)

Az év legnagyobb borkóstolóján 200 borászat több mint 600 borából, továbbá kézműves gasztronómiai kiállítók széles választékából kóstolhatnak az érdeklődők.

Február 11. Ónodi Böllérverseny

A hivatalos szúrás reggel hatkor kezdődik, de a későn ébredőknek 9.00 órától látványvágást tartanak. A nap folyamán különböző koncerteken szórakozhatnak a látogatók, továbbá táncbemutatók és egy csapatverseny is színesíti majd a repertoárt.

Február 11. Esküvő nyílt nap (Sárospatak)

„Vintage romantika, rusztikus lakodalom, csillogó luxus, vadregényes bujaság? A szervezők készen állnak, hogy mindenben segítsék a házasodni vágyó párok elképzeléseit! A fotózási helyszínektől a vendéglátásig számos profi és minőségi szolgáltató segít abban, hogy a szerelmesek minden esküvői vágya teljesüljön.”