A KLM legújabb Boeing 787-es repülőgépein már elérhető a fedélzeti wifi szolgáltatás. A holland légitársaság bejelentette, hogy 2017-től a hosszú távú flotta összes járatán kiépítik a vezeték nélküli internetkapcsolatot.

Idén februártól a KLM légitársaság újonnan bevezetett Dreamlinerein az utasok repülés közben is tarthatják a kapcsolatot családjukkal, barátaikkal. A légitársaság új szolgáltatása lehetőséget biztosít, hogy az ügyfelek az utazás alatt is folytathassák a munkát, illetve ezalatt se maradjanak le a közösségi média eseményeiről. A Whatsapp és a Facebook mellett már a KLM új fedélzeti portálja is használható repülés közben, hasznos információkat szolgáltatva az utazással kapcsolatban, legyen szó akár a célállomásról, vagy a járat típusáról – derül ki a légitársaság közleményéből.

A fedélzeti wifi szolgáltatásért a Business Class és az Economy Class osztályokon egyaránt hitelkártyával fizethetnek az utasok. Két módon érhetik el a világhálót: a Light csomag 40 megabájt adatforgalmat biztosít, a Flight csomaggal pedig 120 megabájt böngészhető el 19,95 euróért, mindkét opció 24 óráig érvényes. A technológiai hátteret a Panasonic biztosítja a szolgáltatáshoz. A fedélzeti wifi jelenleg az Abu Dhabi, Bahrein, Dubai és Rio de Janeiro járatokon érhető el. Nyáron pedig tovább bővül a Dreamlinerrel kiszolgált célállomások listája: Delhi, Osaka, Hangcsou, Csengtu, Hsziamen.