Februárban a magyarországi kiskereskedelmi üzletek forgalma 0,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mértet. A boltok, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma összesen 688 milliárd forintot tett ki.

A februári kiskereskedelmi forgalom 48 százalékát az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek generálták, 35 százalék a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 17 százalék az üzemanyagtöltő állomásoknál realizálódott. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene nem változott. Az élelmiszer-kiskereskedelem 78 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene egy százalékkal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 3,6 százalékkal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 3,2 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (4,9 százalék), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (4,3 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (2,4 százalék), a bútor-, műszakicikk- (1,9 százalék), valamint a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben (1,1 százalék). Ezzel szemben a forgalom volumene csökkent a használtcikk-üzletekben (-8,3 százalék).

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 3,6 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 16 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 0,7 százalékkal nőtt. A korábbi időszakokhoz képest alacsonyabb forgalomnövekedésben a magas bázis hatása játszott szerepet. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 1,2 százalékkal nőttek.