A Kormány kedd esti döntése értelmében a november 4-én bejelentett korlátozó rendelkezések a felhatalmazási törvény teljes időtartama alatt hatályban maradnak.

FRISSÍTÉS

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint:

A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig.

___

Az 505/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet értelmében a korábbi korlátozó intézkedések szinte teljes köre hatályban marad 2021. február 8-ig.

Kivételt képez az a szabály, mely szerint a veszélyhelyzet idején a lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján.

Hatályban marad tehát az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom (Szilveszter éjszakáján is), a közterületi maszkviselési kötelezettség, a rendezvénytilalom, a szórakozóhelyek és egyéb létesítmények zárva tartása. Szintén fenntartják a különböző adókedvezményeket és bértámogatásokat is, utóbbiaknak azonban feltétele, hogy a vállalkozások továbbra se bocsássák el a támogatásban részesülőket, és fizessék bérüket.

(Forrás: Magyar Közlöny, HVG.hu)