Novák Katalin köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december 7-i hatállyal államtitkárrá nevezte ki Fábián Gergelyt, aki a gazdaságfejlesztési miniszter irányításával az iparpolitikáért fog felelni – jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A kialakult helyzetben a családok, a munkahelyek, így a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében meg kell őrizni az ipari szektor stabilitását, tovább kell erősíteni versenyképességét, amely elsősorban a hozzáadott érték növelésével, valamint az energiahatékonyság fokozásával érhető el. Ezért hirdette meg a kormány az energiaintenzív kkv-k támogatását és a Gyármentő programot is – emlékeztetett a miniszter.

Nagy Márton az államtitkártól elvárja, hogy olyan javaslatokkal segítse a kormány munkáját, amelyek biztosítják, hogy a recesszió elkerüléséhez és a szankciók negatív hatásainak ellensúlyozásához az ipar minél nagyobb mértékben legyen képes hozzájárulni. Az államtitkár feladata, hogy aktív kapcsolatot tartson fenn az ipari ágazat szereplőivel és az érdekképviseletekkel, emellett fokozza az ipari innovációt, valamint tegyen meg mindent a modern és fenntartható ipari szerkezet kialakítása és a nemzetközileg is versenyképes hazai vállalkozások megerősítése érdekében.

Fábián Gergely az elmúlt 13 évben a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott, legutóbb ügyvezető igazgatói pozícióban.

(Forrás: MTI, LinkedIn)