A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) azonnali hatállyal felmondta szerződését egyik bevallási közreműködőjével, az Asystant Mérnöki Iroda Kft.-vel, az ügyfeleknek más szolgáltatóval kell szerződniük vagy viszonylati jegyet kell venniük.

A céggel 2013. június 25.-én létrejött megállapodást a társaság rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal szüntette meg – közölte a NÚSZ. A bevallási közreműködő a fuvarozó teherautójában elhelyezett fedélzeti eszköz (OBU) segítségével gyűjti az információkat arról, hogy a fuvarozó merre közlekedik és továbbítja azokat a NÚSZ Zrt. részére. Az így beérkezett információk alapján tudja a NÚSZ levonni az útdíjat a fuvarozó folyószámlájáról.

A közlemény szerint az Asystant Mérnöki Iroda Kft. ügyfelei május 24-től vagy viszonylati jegy vásárlásával közlekedhetnek tovább a díjköteles útszakaszokon, vagy a fuvarozók egy másik bevallási közreműködőhöz szerződhetnek, akiknek a listája a www.nemzetiutdij.hu, illetve a www.hu-go.hu weboldalon található. A döntést a NÚSZ Zrt. nem indokolta. (MTI)